Ανεβασέ το

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
21 04 2014

Το Πρόγραμμα μας: "Τεχνικό Πρόγραμμα"

Το πρόγραμμα της Δημοτικής Πρωτοβουλίας "Στάση Βύρωνα" για το "Τεχνικό Πρόγραμμα"

Η κατάσταση σήμερα

Η παρούσα δημοτική αρχή εξάντλησε μέσα σε λίγα χρόνια το υλικό αλλά και ηθικό αποθεματικό της πόλης μας. Τα τεχνικά έργα υλοποιήθηκαν με ένα τυχοδιωκτικό και αποσπασματικό τρόπο. Έγιναν έργα με πολύ μεγάλες απαιτήσεις συντήρησης και λειτουργίας, τα οποία -αν συνυπολογιστούν οι ανύπαρκτες οικονομικές και στελεχιακές δυνατότητες της παρούσας δημοτικής αρχής- κινδυνεύουν να οδηγηθούν σε μαρασμό και ερήμωση.

Οι παρεμβάσεις της παράταξής μας   

Η Στάση Βύρωνα έχει θέσει επανειλημμένα το θέμα της συντήρησης και χρήσης των υφιστάμενων αλλά και των προεκλογικών έργων που με προχειρότητα η απερχόμενη δημοτική αρχή έχει υλοποιήσει. Ενώ με έμφαση έχει ζητηθεί η τήρηση των νόμιμων διαδικασιών ενημέρωσης του Δημοτικού συμβουλίου για τα νέα έργα που είναι σε εξέλιξη, δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση.

Η πρότασή μας

 Η οικονομική κατάσταση της χώρας, με τις σοβαρές επιπτώσεις της κρίσης στην τοπική αυτοδιοίκηση, μας θέτει περιορισμούς στον προγραμματισμό τεχνικών έργων. Σε πρώτο επίπεδο, το ενδιαφέρον μας θα επικεντρωθεί στην κάλυψη των άμεσων προτεραιοτήτων συντήρησης, αναβάθμισης και επέκτασης των υφιστάμενων εκπαιδευτικών, αθλητικών, πολιτιστικών, κοινωνικών, οδικών και τεχνικών υποδομών καθώς και των υπαίθριων χώρων αναψυχής και συγκέντρωσης των πολιτών.

Εργαλεία για την πραγματοποίηση του έργου μας είναι η κατάρτιση ενός, αναλυτικού (σχεδόν σχολαστικού) χρονοδιαγράμματος, η σωστή κατανομή και αξιοποίηση του υπάρχοντος δυναμικού του Δήμου σε τεχνικό προσωπικό και υλικοτεχνικά μέσα και ο αυστηρά ορθολογισμένος οικονομικός προϋπολογισμός. Πιστεύουμε ότι υπάρχει δυνατότητα για την αναζήτηση νέων πόρων, που δεν θα είναι πάντως σε βάρος των χαμηλών εισοδημάτων.

Παράλληλα, οι προσπάθειές μας για την εξασφάλιση των πόρων που οφείλει να μας καταβάλλει η κεντρική εξουσία θα είναι συνεχείς. Αναγκαία προϋπόθεση για μας σε αυτόν το σχεδιασμό είναι η προστασία και η ανάδειξη του πλούσιου ιστορικού κτιριακού αποθεματικού και της πολιτιστικής κληρονομιάς που διαμόρφωσαν τον Βύρωνα. 

Προτείνουμε/Προγραμματίζουμε

 • Αναβάθμιση και συντήρηση παιδικών σταθμών και δημιουργία νέων.
 • Αντικατάσταση των προκατασκευασμένων αιθουσών με σύγχρονες στο συγκρότημα σχολείων της Αγ. Τριάδας.
 • Ανακατασκευή του "ΑΘΗΝΑΙΟΝ", που αγοράσθηκε από τον ΟΣΚ και εν συνεχεία κατασκευή νέου κτιρίου στη θέση του παλαιού σημερινού κτιρίου Χαραλαμπόπουλου (μετά την απόφαση που το έκρινε μη διατηρητέο), υπό την προϋπόθεση ότι στα δυο κτίρια θα λειτουργήσουν δυο ξεχωριστά σχολεία όπως ήταν δηλαδή πριν συγχωνευτούν το 4ο και το 12ο δημοτικό.
 • Ολοκλήρωση των εργασιών του κτιρίου του 4ου Γυμνασίου-Λυκείου ώστε από την επόμενη χρονιά να μεταφερθεί εκεί το 3ο Λύκειο και να καταργηθούν οι λυόμενες αίθουσες του 3ου Γυμνασίου, απελευθερώνοντας την αυλή του.
 • Αναβάθμιση και συντήρηση της παιδικής χαράς στην Ιγναντίου Αρτης (Νεράιδα).
 • Αναβάθμιση και συντήρηση της παιδικής χαράς Νέας Ελβετίας και Ανάληψης.
 • Δημιουργία πλατείας στο οικόπεδο στο τέρμα Αγίου Αρτεμίου.
 • Αναβάθμιση και συντήρηση του κλειστού γυμναστήριου στη Γεννηματά (Μυρακτής).
 • Αναβάθμιση και συντήρηση του αθλητικού κέντρου ΕΡΓΑΝΗ (δημοτικό στάδιο Βύρωνα) και υλοποίηση της Σύμβασης.
 • Ανακατασκευή του παλαιού Δημαρχείου και μετατροπή του σε μουσείο.
 • Ανάδειξη του χώρου της παλαιάς αγοράς.
 • Ενοποίηση και αξιοποίηση του χώρου γύρω από το κτίριο ΝΤΑΝΚΑΝ, ώστε να αναδειχτεί το πολιτιστικό κέντρο.
 • Συντήρηση και ανακατασκευή του Ταπητουργείου και της πλατείας του, ώστε να καταστεί ενιαίος χώρος πολιτισμού.
 • Συντήρηση και ανακατασκευή των οδοστρωμάτων.
 • Δραστική παρέμβαση στη Φορμίωνος. Συντήρηση και αναβάθμιση των ΚΑΠΗ. 
 • Συνέχιση των εν εξελίξει έργων και επίσπευση των διαδικασιών (φάκελοι – μελέτες) όσων έργων θεωρούμε χρήσιμα για την πόλη μας.
 • Ενεργειακή αναβάθμιση των σχολικών και δημοτικών κτιρίων.

Σχετικά Άρθρα

Συνεχίζουμε με ήθος και συνέπεια να αλλάζουμε τον Βύρωνα

Ο Δήμαρχος Βύρωνα και η δημοτική παράταξη "Στάση Βύρωνα", σας προσκαλούν την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου, στις 10:30 πμ, στον Δημοτικό Κινηματογράφο "Νέα Ελβετία", (πρώην Λουίζα) σε ανοιχτή συγκέντρωση. "Μπροστά τις εκλογές συζητάμε για το έργο μας, τις δεσμεύσεις μας και την προοπτική. Η πόλη μας αλλάζει και σας έχει ανάγκη"

Στάση Βύρωνα: αταλάντευτη η υποστήριξή της στο πρόσωπο του δημάρχου Γρηγόρη Κατωπόδη

Ανακοίνωση - απόφαση της Δημοτικής πρωτοβουλίας "Στάση Βύρωνα" για την γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 24 Μαΐου, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Βύρωνα.  

Τεχνικό Πρόγραμμα 2018: "Μελετάμε και σχεδιάζουμε έργα και παρεμβάσεις με ιδίους πόρους"

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής κ. Καραγιάννης Μιχαήλ παρουσίασε τα "τεχνικά έργα 2018" στην στη γενική συνέλευση της παράταξης, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δ. Βύρωνα.

Ενημερωτική συνάντηση με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Μ. Καραγιάννη (μεσοπρόθεσμοι στόχοι)

Σε συνέχεια του προηγούμενου άρθρου μας που αφορούσε την ενημερωτική συνάντηση της Γραμματείας της "Στάσης Βύρωνα" με τον αντιδήμαρχο "τεχνικών Υπηρεσιών" κ. Καραγιάννη, σας παραθέτουμε παρακάτω τους μεσοπρόθεσμους στόχους που έχουν τεθεί από την διοικούσα δημοτική αρχή.   

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια