Ανεβασέ το

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
21 04 2014

Το Πρόγραμμα μας: Αθλητισμός

Το πρόγραμμα της Δημοτικής Πρωτοβουλίας "Στάση Βύρωνα" για τον "Αθλητισμό"

Η κατάσταση σήμερα

Ο αθλητισμός είναι δικαίωμα και ανάγκη κάθε ανθρώπου, κάθε ηλικίας. Για το σκοπό αυτό η δυνατότητα συμμετοχής κάθε πολίτη σε αθλητικές δραστηριότητες πρέπει να παρέχεται από την πολιτεία απλόχερα και οργανωμένα. Το ρόλο αυτό καλείται να παίξει ο δήμος. Δυστυχώς, στην περίπτωση του δήμου Βύρωνα κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει. Η εικόνα που παρουσιάζει ο δήμος μας στον τομέα του Αθλητισμού, είναι εικόνα εγκατάλειψης, παραμέλησης και αδιαφορίας. Οι αθλητικές εγκαταστάσεις είναι αφημένες στην τύχη τους, χωρίς καμία προσπάθεια συντήρησης. Τα αθλητικά σωματεία χρησιμοποιήθηκαν για προσωπική προβολή του Δημάρχου, τα δε υπόλοιπα έτυχαν άνισης μεταχείρισης. Τα προγράμματα που αφορούν τη μαζική άθληση των δημοτών είναι ανύπαρκτα.

Η πρότασή μας

Η Στάση Βύρωνα οραματίζεται μια πολύ διαφορετική κατάσταση για τον αθλητισμό στον δήμο μας. Θέλουμε αλλαγή φιλοσοφίας και προσανατολισμού στην «Άθληση για Όλους», αξιοποιώντας όλους τους υπάρχοντες αγωνιστικούς χώρους καθώς και τους δημόσιους και φυσικούς χώρους, όπως πλατείες, άλση, τον Υμηττό και κυρίως τις αυλές των σχολείων. Θέλουμε τα σχολεία (αυλές, εγκαταστάσεις) να είναι ανοιχτά στους δημότες και ιδιαίτερα στην νεολαία μετά τη λήξη των μαθημάτων.

Προτείνουμε/Προγραμματίζουμε

  • Πρόγραμμα «Άθληση για Όλους», με ανάπτυξη διάφορων ανεξάρτητων δραστηριοτήτων και νέων αθλημάτων.
  • Την έναρξη των προγραμμάτων «Αθλητισμός και ΑΜΕΑ», «Αθλητισμός και Τρίτη ηλικία», «Άθληση στο βουνό», «Άθληση και παιδί» , «Άθληση στην προσχολική ηλικία».
  • Άμεση συντήρηση όλων των υπαρχουσών αθλητικών εγκαταστάσεων.
  • Στήριξη των αθλητικών σωματείων χωρίς διακρίσεις, για την ανάπτυξη των υποδομών τους.
  • Πρόγραμμα ανάπτυξης του αθλητισμού στην πόλη, απόλυτα μελετημένο και εφικτό, μέσα από την διεκδίκηση πόρων από τα προγράμματα του ΕΣΠΑ. Στο επίκεντρο θα βρίσκεται ο δημότης και στόχος του θα είναι η αρμονική ανάπτυξη του σώματος και του πνεύματος μέσα από τον αθλητισμό, με αρωγό τη δημοτική αρχή.
  • Ολοκλήρωση του κολυμβητηρίου και εξασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του με προγράμματα για όλες τις ηλικίες.
  • Επαναφορά των σχολικών αγώνων των γνωστών «Παμβυρώνειων», σε νέα και πιο αναβαθμισμένη βάση.

Σχετικά Άρθρα

Συνεχίζουμε με ήθος και συνέπεια να αλλάζουμε τον Βύρωνα

Ο Δήμαρχος Βύρωνα και η δημοτική παράταξη "Στάση Βύρωνα", σας προσκαλούν την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου, στις 10:30 πμ, στον Δημοτικό Κινηματογράφο "Νέα Ελβετία", (πρώην Λουίζα) σε ανοιχτή συγκέντρωση. "Μπροστά τις εκλογές συζητάμε για το έργο μας, τις δεσμεύσεις μας και την προοπτική. Η πόλη μας αλλάζει και σας έχει ανάγκη"

Στάση Βύρωνα: αταλάντευτη η υποστήριξή της στο πρόσωπο του δημάρχου Γρηγόρη Κατωπόδη

Ανακοίνωση - απόφαση της Δημοτικής πρωτοβουλίας "Στάση Βύρωνα" για την γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 24 Μαΐου, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Βύρωνα.  

"Σχολείο για όλα τα παιδιά" Της Λεμονιάς Κλωνάρη (αναδημοσίευση)

Αναδημοσίευση του άρθρου της Αντιδημάρχου Πολιτισμού, Παιδείας & Νέας Γενιάς Λεμονιάς Κλωνάρη, στο τεύχος του Νοεμβρίου της εφημερίδας "Πόλις Βύρωνας" 

Κανονισμό Λειτουργίας Αθλητικών Εγκαταστάσεων θεσμοθετεί ο Δήμος Βύρωνα

Ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βύρωνα ο Κανονισμός Λειτουργίας Αθλητικών Εγκαταστάσεων. 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια