Ανεβασέ το

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
06 05 2014

Διαχρονική αξία η προστασία του ορεινού όγκου του Υμηττού (κοινό δελτίο τύπου)

Κοινό δελτίο τύπου εξέδωσαν στις 6/5 ο υποψήφιος Δήμαρχος Βύρωνα Άκης Κατωπόδης και υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα με τον συνδυασμό «Δύναμη Ζωής-Ρένα Δούρου» κ. Ερμίνα Κυπριανίδου για την αυριανή δίκη του απερχόμενου Δημάρχου Βύρωνα και υποψήφιου Αντιπεριφερειάρχη με την παράταξη του κ. Σγουρού, κ. Χαρδαλιά.

Βύρωνας 6 Μαΐου 2014

Η αυριανή δίκη στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών του απερχόμενου Δημάρχου Βύρωνα και υποψήφιου Αντιπεριφερειάρχη Νότιου Τομέα με την παράταξη του κου Σγουρού, κου Χαρδαλιά, για παραβάσεις της δασικής νομοθεσίας, η οποία δεν είναι η πρώτη και δεν θα είναι ούτε η τελευταία, αναδεικνύει την πραγματική πολιτική του κου Χαρδαλιά για το περιβάλλον και ξεθωριάζει το ομολογουμένως έντεχνα φιλοτεχνημένο οικολογικό του προφίλ.

Ο κος Χαρδαλιάς, που τόσα χρόνια χρησιμοποίησε τον ΣΠΑΥ και τους πόρους για την προστασία του βουνού, για την προσωπική του προβολή, αφήνοντας τον Υμηττό αθωράκιστο απέναντι στον κίνδυνο των πυρκαγιών και τους εθελοντές μας με βασικές ελλείψεις, αντιλαμβάνεται την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, μόνο ως επικοινωνιακό εργαλείο και το δάσος ως αβανταδόρικο ντεκόρ σε προεκλογικές φωτογραφίες.

Μπορεί ο κος Χαρδαλιάς να ξέχασε όσα υποτίθεται τον χώριζαν με το κόμμα του κου Σγουρού, προκειμένου να διασωθεί ο ίδιος αλλά και η μνημονιακή πολιτική στην Περιφέρεια Αττικής, εμείς όμως δεν ξεχνάμε την πολιτική που υπηρέτησε στα δώδεκα χρόνια που ήταν Δήμαρχος Βύρωνα και Πρόεδρος του ΣΠΑΥ.

  • Ήταν ο ίδιος ο κος Χαρδαλιάς που φαντασιωνόταν Διοικητήριο στην καρδιά του Υμηττού
  • Δεν αντιστάθηκε ποτέ ουσιαστικά στα σχέδια για νέους αυτοκινητόδρομους στο ευαίσθητο οικοσύστημα του Υμηττού
  • Έβαζε πλάτη σε εργολάβους για να χρησιμοποιούν το βουνό ως χωματερή, θέμα για το οποίο αντιμετωπίζει τη Δικαιοσύνη μετά από τη μήνυση του Δασαρχείου Πεντέλης
  • Ελέγχεται για την αδιαφανή διαχείριση των πόρων του ΣΠΑΥ, με σωρεία απευθείας αναθέσεων σε υπηρεσίες αμφίβολου αποτελέσματος
  • Έχει αφήσει τον Υμηττό αθωράκιστο έναντι των δασικών πυρκαγιών, καθώς δεν έχει κάνει κανένα έργο αντιπυρικής προστασίας εδώ και χρόνια
  • Κατήργησε ουσιαστικά την Επιτροπή Δασών του Δήμου μας, εν μέσω της αντιπυρικής περιόδου του 2012, μόνο και μόνο γιατί αναδείκνυε τις ελλείψεις και την αδιαφορία του για τους εθελοντές μας.

Σήμερα ο κος Χαρδαλιάς, φιλοδοξεί να γίνει Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα στην Αττική, σε μια περιοχή-φιλέτο της οποίας το φυσικό περιβάλλον δέχεται επί δεκαετίες αφόρητες πιέσεις και που την  ορέγονται μεγάλα οικονομικά συμφέροντα. Δεσμεύεται ο κος Χαρδαλιάς να αντιταχθεί στα σχέδια οικοπεδοποίησης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού; Μπορεί ο κος Χαρδαλιάς να υπερασπιστεί το φυσικό περιβάλλον ως εθνικό κεφάλαιο και δημόσιο αγαθό;

Τα ερωτήματα είναι ρητορικά. Οι πολίτες γνωρίζουν ήδη τις απαντήσεις. Όσες προεκλογικές “οικολογικές δράσεις” και να διοργανωθούν με την βοήθεια των μνημονιακών ΜΜΕ, ο λαός δεν θα εξαπατηθεί.

Για την Δημοτική Πρωτοβουλία "Στάση Βύρωνα" 

Άκης Κατωπόδης υποψήφιος Δήμαρχος Βύρωνα

Για τον Περιφερειακό Συνδυασμό «Δύναμη Ζωής-Ρένα Δούρου» 

Ερμίνα Κυπριανίδου υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα.  

 

Σχετικά Άρθρα

Συνεχίζουμε με ήθος και συνέπεια να αλλάζουμε τον Βύρωνα

Ο Δήμαρχος Βύρωνα και η δημοτική παράταξη "Στάση Βύρωνα", σας προσκαλούν την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου, στις 10:30 πμ, στον Δημοτικό Κινηματογράφο "Νέα Ελβετία", (πρώην Λουίζα) σε ανοιχτή συγκέντρωση. "Μπροστά τις εκλογές συζητάμε για το έργο μας, τις δεσμεύσεις μας και την προοπτική. Η πόλη μας αλλάζει και σας έχει ανάγκη"

Στάση Βύρωνα: αταλάντευτη η υποστήριξή της στο πρόσωπο του δημάρχου Γρηγόρη Κατωπόδη

Ανακοίνωση - απόφαση της Δημοτικής πρωτοβουλίας "Στάση Βύρωνα" για την γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 24 Μαΐου, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Βύρωνα.  

«Η Αττική Επιχειρεί, ο Κεντρικός Τομέας Αθηνών παίρνει την σκυτάλη»

Συνάντηση ενημέρωσης για τα clusters, τους επιχειρηματικούς συνεργατικούς σχηματισμούς που προωθούν την καινοτομία και την ανταγωνιστικότητα, πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Ερμίνας Κυπριανίδου, στην Περιφέρεια Αττικής την Παρασκευή 4 Μαΐου 2018.

Παρουσιάστηκε η μελέτη αναδάσωσης του Υμηττού (Δελτίο Τύπου Σ.Π.Α.Ϋ)

Μείζονος σπουδαιότητας για το μέλλον του Υμηττού εκδήλωση, διοργανώθηκε από το ΣΠΑΥ στο Δημαρχείο της Ηλιούπολης το Σάββατο 11 Ιουνίου 2016, 11:00 πμ., στο Δημαρχείο Ηλιούπολης, όπου παρουσιάστηκε στην Κυβέρνηση, στην Περιφέρεια Αττικής, στις δημοτικές αρχές και στους πολίτες, η μελέτη για την αναδάσωση που εκπονήθηκε, μετά την πυρκαγιά του καλοκαιριού του 2015 που κατέκαυσε 7.900 στρέμματα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια