Ανεβασέ το

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
17 05 2014
σε Μελών

η Στάση σου αλλάζει τον Βύρωνα!

Του Γιάννη Φραγκιαδάκη*

Δεν το έχω ξανακάνει. Και δεν ξέρω τι στο καλό να πω. Άσε που κρυφογελώ κι εγώ με ό,τι γράφεται για τους περιβόητους "υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους". Αν το κάνω, είναι γιατί πιστεύω ότι -και έτσι- μπορεί αυτή η πόλη να γίνει καλύτερη, ομορφότερη, δικαιότερη και αξιοπρεπέστερη...

Γιατί ο Άκης Κατωπόδης, εκτός από λαμπρός εκπαιδευτικός και εξαιρετικά ηθικός άνθρωπος, είναι ο καλύτερος υποψήφιος δήμαρχος Βύρωνα.

Γιατί δεν αντέχω πια να βλέπω το πελατειακό-ρουσφετολογικό δημοσιοσχεσίτικο τοπικό κράτος να κυριαρχεί σαν καθρέφτης ενός διεφθαρμένου κεντρικού κράτους που οδηγεί τη χώρα στην καταστροφή.

Γιατί θέλω τη δημοτική αρχή μπροστά στην κοινωνική διεκδίκηση και όχι φερέφωνο των δεινότερων πολιτικών

Γιατί θέλω τον Υμηττό μας δάσος και όχι πεδίο άνομων συμφερόντων.

Γιατί θέλω το Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα στη Λαμπηδόνα, το Δίκτυο Αλληλεγγύης, οι Πολίτες του Βύρωνα, το Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο Βύρωνα, το Κοινωνικό Ωδείο -και όποια άλλη δομή αλληλεγγύης και διεκδίκησης υπάρχει- να έχουν μια δημοτική αρχή που θα τους προσφέρει νερό να ανθίζουν και όχι χέρια που θα τις ξεριζώνουν.

Γιατί θέλω μια δημοτική αρχή που θα αλλάζει τη συνείδηση του δημότη και της δημότισσας από τη διαχείριση των απορριμμάτων μας (με αποκεντρωμένο δημόσιο σύστημα διαχείρισης, με ανακύκλωση και κομποστοποίηση) μέχρι τις τοπικές συνελεύσεις και τον συμμετοχικό προϋπολογισμό.

Γιατί δεν θέλω να ιδιωτικοποιηθούν οι υπηρεσίες του δήμου μου, αλλά να παραμείνουν δημόσιες και αποτελεσματικότερες.

Γιατί δεν θέλω τα αχόρταγα λαμόγια να συνεχίσουν να βλέπουν τον Δήμο σαν τσιφλίκι τους...

Για όλα αυτά αλλά και για πολλά ακόμη, συμμετέχω κι εγώ μαζί με  εξαιρετικές/ους Βυρωνιώτες και Βυρωνιώτισσες στο ψηφοδέλτιο της "ΣΤΑΣΗΣ ΒΥΡΩΝΑ". Γιατί, τελικά, είναι η ΣΤΑΣΗ μας που θα αλλάξει τον ΒΥΡΩΝΑ.

Γιάννης Φραγκιαδάκης είναι Φιλόλογος - Γλωσσολόγος, μέλος της "Ένωσης Εκπαιδευτικών της Ελληνικής ως Δεύτερης/Ξένης Γλώσσας", υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της Δημοτικής Πρωτοβουλίας "Στάση Βύρωνα".

Διαβάστηκε 2014 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(5 ψήφοι)

Σχετικά Άρθρα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια