Ανεβασέ το

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
30 08 2014

"Δεν είμαστε εμείς διψασμένοι για εξουσία"

Ανακοίνωση της γραμματείας της «Στάσης Βύρωνα» ενόψει της ορκωμοσίας του νέου δημάρχου Άκη Κατωπόδη και των μελών του νέου Δημοτικού Συμβουλίου.

Βύρωνας 30 Αυγούστου 2014

Δεν ασχολούμαστε και δεν μας ενδιαφέρουν τα εγκαίνια μισοτελειωμένων έργων. Ούτε οι φιέστες και οι Ρωμαϊκές γιορτές αποχώρησης. Άλλωστε ο κάθε δημότης καθημερινά αντιμετωπίζει τις απογυμνωμένες από προσωπικό και υποβαθμισμένες δημοτικές υπηρεσίες. Πρόκειται για φαινόμενα και κινήσεις τέλους εποχής. Ο λαός του Βύρωνα άλλαξε σελίδα. Προκύπτει επομένως μια νέα αρχή.

Τι περιμένει ο δημότης από τη νέα δημοτική αρχή;

  • Πρώτον, να μην είναι απλώς διαχειριστική. Που θα στρογγυλέψει τις επιδράσεις του Καλλικράτη. Που θα κάνει το διαμεσολαβητή μικρών και μεγάλων συμφερόντων.
  • Περιμένει μια νέα αρχή, που θα ανατρέψει απόψεις και δράσεις, που οδήγησαν το Βύρωνα ένα βήμα πριν την καταστροφή.
  • Περιμένει μια δημοτική αρχή που θα υπηρετήσει το κοινωνικό συμφέρον, που θα έλθει σε αντίθεση με τα μνημόνια και τις επιπτώσεις τους, το φασισμό, και την κάθε μορφής διάκριση κοινωνική, φυλετική, θρησκευτική ή άλλη.
  • Περιμένει να έχει τη δύναμη και τη βούληση να κάνει ανατροπές. Απέναντι σε προβλήματα δύσκολα που δεν δημιούργησε. Απέναντι σε μία κυβέρνηση που επιτείνει τη διάλυση. Σε μια περίοδο που αφανίζονται δομές και υπηρεσίες της πόλης.

Η νέα δημοτική αρχή χρειάζεται την συμμετοχή και ενεργοποίηση των δημοτών και των κατοίκων του Βύρωνα. Χρειάζεται κάθε πολίτη, φορέα, συλλογικότητα, επαγγελματικές ομάδες, κινήματα για να διεκδικήσει μαζί τους κοινωνικές δομές, και δημόσιο χώρο.

Οφείλει να ενοποιήσει όλες τις δυνάμεις της πόλης σε μία κοινή πρόταση – προσπάθεια και να δημιουργήσει νέες μορφές δημοκρατικής οργάνωσης της κοινωνίας. Πράγμα δύσκολο αλλά απαραίτητο.

Η νέα δημοτική αρχή θα είναι φορέας μιας ηθικής και πολιτιστικής μεταρρύθμισης , εργαστήρι δημοκρατίας με διαφάνεια και κοινωνικό πρόσωπο, χωρίς φορομπηχτικές λογικές, που θα βάλει φρένο στην άκριτη ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του δήμου, για το καλό του κάθε Βυρωνιώτη.

Ο πλουραλισμός των ιδεών, η συμμετοχικότητα και συλλογικότητα των δημοτών και κατοίκων, η ενημέρωση, η αλληλεγγύη, η ατομική και συλλογική προσφορά και ευθύνη, η δημόσια έκφραση θα εμπνεύσουν τη νέα δημοτική αρχή.

Η νέα δημοτική αρχή δεν θα είναι παρένθεση, ούτε μία από τα ίδια.

Εμπνεόμαστε από το κοινωνικό συμφέρον, την ενεργή συμμετοχή των δημοτών, την αλληλεγγύη, τη δημοκρατία και όχι από την δίψα για εξουσία

Η ευθύνη είναι μεγάλη. Γιατί δεν διακυβεύονται μόνο τα όνειρα των δημοτών , αλλά και το μέλλον της πόλης.

Γράφουμε μία καινούρια σελίδα στην ιστορία του Βύρωνα. Η «Στάση Βύρωνα» θα είναι εκεί και εύχομαι να είστε και όλοι εσείς. Καλή δύναμη σε όλους

Η Γραμματεία της Δημοτικής Πρωτοβουλίας "Στάση Βύρωνα"

Σχετικά Άρθρα

Γενική συνέλευση της Στάσης Βύρωνα, Πέμπτη 24 Μαΐου, στις 19:30, στο Δημαρχείο Βύρωνα

Πρόσκληση των μελών, των φίλων, στην γενική συνέλευση της Δημοτικής Πρωτοβουλίας "Στάση Βύρωνα" 

Εγκρίθηκε από το ΠΕΣΥ η ανάπλαση των Προσφυγικών στον Καρέα

Η ανάπλαση μια υποβαθμισμένης περιοχής στις παρυφές του Υμηττού, στα Προσφυγικά του Καρέα στον Βύρωνα, έργο συνολικού προϋπολογισμού 3.992.655 ευρώ, χρηματοδοτούμενο από ιδίους πόρους της Περιφέρειας Αττικής, εγκρίθηκε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στις 3 Μαΐου..

Ψάρι στο Κλουβί. Σεμινάριο άμεσης σύνθεσης και αυτοσχεδιασμού και παράσταση χορού στο Κέντρο Μελέτης Χορού Ι&Ρ Ντάνκαν

Σεμινάριο άμεσης σύνθεσης και αυτοσχεδιασμού με τον Paolo Cingolani στις 11, 12, 13 και 14 Απριλίου, στο Κέντρο Μελέτης και Xορού Ντάνκαν στον Βύρωνα, ώρες 10 - 14.00 καθημερινά. Στο κλείσιμο του σεμιναρίου στις 14 Απριλίου θα  πραγματοποιηθεί η παράσταση "Ψάρι στο Κλουβί".

Με ενθουσιώδη συμμετοχή ξεκίνησαν οι ΣΧΟΛΕΣ ΓΟΝΕΩΝ για την προσχολική ηλικία

Αρχές Φεβρουαρίου ξεκίνησε το πρόγραμμα Σχολών Γονέων που πραγματοποιείται κάθε σχολική χρονιά από το Τμήμα Προαγωγής Υγείας, σε συνεργασία με το Νομικό Πρόσωπο των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Δήμου Βύρωνα στο πλαίσιο της πρόληψης και προαγωγής της ψυχικής υγείας των παιδιών και των ενηλίκων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια