Ανεβασέ το

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
10 11 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ Δ.ΒΥΡΩΝΑ

Ο προηγούμενος Δήμαρχος κ. Χαρδαλιάς  με ανάρτησή του στο Facebook,  που δημοσιεύτηκε και σε τοπικά site κατηγορεί την νέα δημοτική αρχή για την μη λειτουργία του κολυμβητηρίου. Για να ενημερωθούν οι δημότες και κάτοικοι του Βύρωνα με πληρότητα σας δίνουμε την ακριβή πραγματικότητα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Πρέπει να έχετε μεγάλο θράσος  κ.  Χαρδαλιά

 

Ο προηγούμενος Δήμαρχος κ. Χαρδαλιάς  με ανάρτησή του στο Facebook,  που δημοσιεύτηκε και σε τοπικά site κατηγορεί την νέα δημοτική αρχή για την μη λειτουργία του κολυμβητηρίου. Για να ενημερωθούν οι δημότες και κάτοικοι του Βύρωνα με πληρότητα σας δίνουμε την ακριβή πραγματικότητα.

 

1.Ισχυρίζεται, λοιπόν, ότι το κολυμβητήριο θα μπορούσε να λειτουργήσει από το τέλος Οκτωβρίου.

Αν πράγματι είναι έτσι, για ποιο λόγο έκανε εγκαίνια 2 μήνες πριν; Η αλαζονεία σε όλο της το μεγαλείο. Συνήθως τα εγκαίνια γίνονται σε έργα που είναι έτοιμα να λειτουργήσουν! Και το κολυμβητήριο ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ, καθώς ο εργολάβος δεν έχει τελειώσει ακόμα τις εργασίες του και δεν έχει γίνει παράδοση του έργου.

 

2.Ισχυριζεται επίσης, πως δεν έχουμε  κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για την πρόσληψη προσωπικού.

 Η αλήθεια είναι ότι η νέα δημοτική αρχή έχει υποβάλει αίτημα στους αρμόδιους οργανισμούς και υπουργεία για την πρόσληψη  γυμναστών με ειδικότητα στην κολύμβηση και εξειδίκευση στην ναυαγοσωστική, ειδικότητες άκρως απαραίτητες για την ΑΣΦΑΛΕΙΑ των συμμετασχόντων (παιδιών και ενηλίκων). Ακολουθούν αιτήματα  για πρόσληψη προσωπικού φύλαξης, καθαριότητας και συντήρησης του ηλεκτρο-μηχανολογικού εξοπλισμού και αναμένουμε την έγκριση τους από τους αρμόδιους φορείς. Αφού λοιπόν το κολυμβητήριο ήταν έτοιμο, κατά τη γνώμη του κ. Χαρδαλιά, γιατί δεν είχαν γίνει εκ μέρους του όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την πρόσληψη προσωπικού, ώστε να μην χάνεται πολύτιμος χρόνος;

 

3.Ισχυριζεται ακόμα ότι με τις διαδικασίες που ακολουθούμε, θα καθυστερήσει η έκδοση των απαραίτητων αδειών λειτουργίας του κολυμβητηρίου.

κ. Χαρδαλιά, θα ακολουθήσουμε όλες τις νόμιμες διαδικασίες για να πάρουμε όλες τις απαραίτητες άδειες, στις επόμενες ημέρες. Αναρωτιόμαστε αν σας ενοχλεί ακόμα και η τήρηση της νομιμότητας. Έχετε να προτείνετε κάτι διαφορετικό ;;;

 

4. Εικάζει με προσβλητική διάθεση ο κ. Χαρδαλιάς, πως  ο Δήμαρχος περιβάλλεται από ανθρώπους που είναι άσχετοι για το πώς λειτουργεί ένα κολυμβητήριο.

Ο ισχυρισμός αυτός είναι ανυπόστατος ειδικά για ανθρώπους που έχουν περάσει και συνεχίζουν να περνούν 20,30,40 χρόνια μέσα στα κολυμβητήρια, όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και  του εξωτερικού.

Με την ευκαιρία αυτή θέλουμε να κάνουμε γνωστό, σε όλους τους δημότες και κατοίκους του Βύρωνα, ότι το κολυμβητήριο δεν μοιάζει με ένα κλειστό γυμναστήριο μπάσκετ, όπου μπορεί ο κάθε πολίτης να μπει και να αθληθεί (έχουν πρόσβαση οι πολίτες στα κλειστά κ. Χαρδαλιά; Αλλά για το πως λειτουργούν αυτά θα έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε προσεχώς).

Το κολυμβητήριο είναι χώρος με μηχανήματα που λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο, χρειάζεται εξειδικευμένο προσωπικό για την σωστή και ασφαλή λειτουργία της πισίνας, αλλά και όλων των άλλων χώρων. Χρειάζονται άνθρωποι που θα ελέγχουν την καλή ποιότητα του νερού, την τήρηση των μέτρων υγιεινής, που θα επιβλέπουν και θα καθοδηγούν τους αθλούμενους, που θα μπορούν να προλαμβάνουν οποιοδήποτε ζήτημα ανακύπτει.

Επιλέγουμε να λειτουργήσουμε το κολυμβητήριο μόλις εξασφαλίσουμε, πως όσοι θα αθλούνται σε αυτό θα είναι απολύτως ασφαλείς. Η ασφάλεια των δημοτών-αθλούμενων για μας είναι αδιαπραγμάτευτη.

 

5.Γνωστοποιεί και μας (απειλεί;) ο κ. Χαρδαλιάς πως παρακολουθεί και γνωρίζει κάθε ενέργεια της νέας δημοτικής αρχής.

Αυτό το θεωρούμε θετικό. Η νέα δημοτική αρχή ακολουθεί το δρόμο της διαφάνειας, σε αντίθεση με την διοίκηση Χαρδαλιά, όπου κανείς δεν μάθαινε τι γίνονταν στο Δήμο, αλλά με πολλή επιμέλεια η δημοσιότητα επικεντρώνονταν σε προσωποκεντρικές δραστηριότητες του ίδιου του κ. Χαρδαλιά. Αναφέρουμε χαρακτηριστικά την εφαρμογή για τα έξυπνα κινητά τηλέφωνα που ονομάστηκαν τότε : «ΜΑΖΙ με το ΝΙΚΟ»

Ακόμα θέλουμε να απευθυνθούμε στους πολίτες του Βύρωνα και να τους καλέσουμε να παρακολουθούν το έργο μας, να μας διορθώνουν και να μας συμβουλεύουν. Γιατί είμαστε από αυτούς/ες και όχι πάνω από αυτούς/ες. Όσο για τον κ. Χαρδαλιά μακάρι να χρησιμοποιούσε όλη την ενέργεια, που έχει τώρα, να μας παρακολουθούσε και στα δώδεκα χρόνια της δημαρχίας του, γιατί τότε η πόλη μας θα ήταν σίγουρα σε καλύτερη κατάσταση και όχι όπως σήμερα.

Όποια πέτρα και να σηκώσεις θα βρεις από κάτω ΧΡΕΗ του Δήμου, απλήρωτες υποχρεώσεις, ανεξόφλητα ενοίκια, λεωφορεία της δημοτικής συγκοινωνίας παρατημένα και πολλά άλλα που έφτασε η ώρα να γίνουν γνωστά στους πολίτες του Βύρωνα.

 

Κλείνοντας δηλώνουμε πως αυτό που έχουμε εμείς ως ευθύνη  από δω και μπρος, είναι να ενημερώνουμε τους δημότες και τους κατοίκους του Βύρωνα.

Το ίδιο το έργο μας θα γίνει απάντηση στον κ. Χαρδαλιά που άλλωστε την πολιτική του καταδίκασε συντριπτικά ο λαός της πόλης  μας, στις εκλογές του Μαΐου.

 

Καλούμε όλους τους πολίτες του Βύρωνα

την ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014 το πρωί στη ΛΟΥΙΖΑ

όπου ο Δήμαρχος του Βύρωνα Άκης Κατωπόδης θα ενημερώσει για την κατάσταση του Δήμου και  τι παρέλαβε η νέα δημοτική αρχή.

 

Σχετικά Άρθρα

"Ίσως και να ζηλεύουν"

Βασανίζονται από την αντίθεση ελπίδων, επιθυμιών και πραγματικότητας. Στη χώρα, που όλοι είναι συνηθισμένοι στο "όλα αγοράζονται κι όλα πουλιούνται", τους θεωρούν όλους πουλημένους. Θεωρούν - απαιτούν να είναι όλοι κηλιδωμένοι. Δεν μπορούν να φανταστούν άνθρωπο τίμιο. Ίσως και να ζηλεύουν. Σίγουρα τους εξοργίζει. Ευτυχώς ο κόσμος δημιουργήθηκε με τα έργα και όχι με τα λόγια.

(αναδημοσίευση από εφημ. ΖΩ2)

Φεστιβάλ «Στη Σκιά των Βράχων 2018», 7 Ιουνίου – 22 Σεπτεμβρίου

Με την συναυλία του Θάνου Μικρούτσικου στις 7 Ιουνίου ανοίγει τις πύλες του το Φεστιβάλ «Στη Σκιά των Βράχων 2018». Το φετινό Φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στην μνήμη του σπουδαίου σκηνοθέτη και διανοούμενου Νίκου Κούνδουρου. 

Επιχορήγηση του Κέντρου Υγείας Βύρωνα από το Υπουργείο Υγείας

Τη Δευτέρα 4 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δημάρχου Βύρωνα Γρηγόρη Κατωπόδη και του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη για ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Βύρωνα με ιατρικό εξοπλισμό καθώς και η διαμόρφωση του χώρου που θα «φιλοξενήσει» το ψηφιακό ακτινολογικό μηχάνημα.  

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια