Ανεβασέ το

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
29 03 2014

Υπό κατάρρευση ο Ελληνικός αθλητισμός

Η αθλητική επιτροπή της Δημοτικής Πρωτοβουλίας «Στάση Βύρωνα» καταδικάζει την απόφαση της συγκυβέρνησης (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ) να μειώσουν ακόμη περισσότερο την κρατική χρηματοδότηση 28 Ολυμπιακών Ομοσπονδιών και 3000 ερασιτεχνικών σωματείων που εμπλέκουν εκατοντάδες χιλιάδες αθλούμενους. Προσκαλούν αθλητικούς φορείς, αθλητικά σωματεία και δημότες/ σες την Τρίτη 1 Απριλίου, στις 19:00, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου μας σε εκδήλωση - συζήτηση για "τα προβλήματα του ερασιτεχνικού αθλητισμού στην πόλη μας και οι προτάσεις της "Στάσης Βύρωνα".

Η παραπάνω απόφαση καταστρέφει τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και βάζει σοβαρά εμπόδια στη διεξαγωγή των πανελληνίων πρωταθλημάτων όπως και των εθνικών ομάδων. Έτσι στα ήδη υπάρχοντα προβλήματα, που είναι πολλά τα τελευταία χρόνια, θα προστεθούν και καινούρια.

Όλοι μας γνωρίζουμε και στην πόλη μας αλλά και παντού στη χώρα, τα τεράστια προβλήματα που οι μνημονικές λογικές επέβαλαν και τα οποία δεν θα σταματήσουν εδώ. Δεν είναι μόνο η υποχρηματοδότηση των αθλητικών φορέων, αλλά και:

  • Η πλήρης εγκατάλειψη των αθλητικών εγκαταστάσεων που εμφανίζουν εικόνα τριτοκοσμικής χώρας.
  • Ο ασφυκτικός οικονομικός και διοικητικός περιορισμός των φορέων της αυτοδιοίκησης να στηρίξουν τόσο τους αθλητικούς φορείς και τις δραστηριότητές τους, αλλά και να αναπτύξουν τα προγράμματα «Άθληση για Όλους» που γίνονται με ευθύνη του Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΟΠΑ) στην πόλη μας.

Αγαπητοί συνδημότες, αγαπητές συνδημότισσες,

Σήμερα ο ερασιτεχνικός αθλητισμός είναι από τα πρώτα θύματα των πολιτικών λιτότητας που επέβαλαν οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών.

Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός βρίσκεται σήμερα προ της οριστικής απαξίωσης και κατάρρευσης. Το κράτος ουσιαστικά αποσύρεται από την χρηματοδότηση του αθλητισμού, μετατρέποντάς τον από κοινωνικό αγαθό σε εμπορικό προϊόν για λίγους.

Η «Στάση Βύρωνα» και ο υποψήφιος δήμαρχος Άκης Κατωπόδης δεσμεύονται να αγωνιστούν μαζί με τους αθλητικούς φορείς της πόλης μας για μια άλλη πολιτική για τον αθλητισμό.

Δεσμεύονται για ένα σύστημα φυσικής αγωγής και αθλητισμού ενιαίο, κοινωνικό και δημοκρατικό με σαφή πολιτικά, κοινωνικά, και ανθρωποκεντρικά χαρακτηριστικά.

Δίνοντας προτεραιότητα στον ερασιτεχνικό αθλητισμό και την άθληση για όλους, αλλά και την φυσική αγωγή για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.

Για την Δημοτική Πρωτοβουλία "Στάση Βύρωνα"

Άκης Κατωπόδης 

Υποψήφιος Δήμαρχος, δημ. σύμβουλος

Σχετικά Άρθρα

Συνεχίζουμε με ήθος και συνέπεια να αλλάζουμε τον Βύρωνα

Ο Δήμαρχος Βύρωνα και η δημοτική παράταξη "Στάση Βύρωνα", σας προσκαλούν την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου, στις 10:30 πμ, στον Δημοτικό Κινηματογράφο "Νέα Ελβετία", (πρώην Λουίζα) σε ανοιχτή συγκέντρωση. "Μπροστά τις εκλογές συζητάμε για το έργο μας, τις δεσμεύσεις μας και την προοπτική. Η πόλη μας αλλάζει και σας έχει ανάγκη"

Στάση Βύρωνα: αταλάντευτη η υποστήριξή της στο πρόσωπο του δημάρχου Γρηγόρη Κατωπόδη

Ανακοίνωση - απόφαση της Δημοτικής πρωτοβουλίας "Στάση Βύρωνα" για την γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 24 Μαΐου, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Βύρωνα.  

Κανονισμό Λειτουργίας Αθλητικών Εγκαταστάσεων θεσμοθετεί ο Δήμος Βύρωνα

Ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βύρωνα ο Κανονισμός Λειτουργίας Αθλητικών Εγκαταστάσεων. 

 

Οι 25 Δημοτικοί Σύμβουλοι της "Στάσης Βύρωνα"

Τα βιογραφικά των νέων 25 Δημοτικών Συμβούλων της Δημοτικής Πρωτοβουλίας "Στάση Βύρωνα". 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια