Ανεβασέ το

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
28 04 2014

Νικολαΐδης Παναγιώτης

Οι γονείς του πρόσφυγες από τη Σμύρνη. Γεννήθηκαν στον Βύρωνα  6 κορίτσια και τελευταίος αυτός. Γέννημα, θρέμμα του Βύρωνα. Μόλις αποφοίτησε από το Γυμνάσιο (τότε δεν υπήρχε Λύκειο) μπήκε στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών  με υποτροφία και αποφοίτησε με υποτροφία.

 Όταν αποφοίτησε από την Φιλοσοφική, δίνει εξετάσεις στην Αγγλική Φιλολογία και αποφοιτά κι από εκεί. Οι  γονείς του φτωχοί, η μητέρα του  πέθανε  όταν ήταν 9 ετών. Υπηρέτησε στην Αεροπορία  ως Αρχισμηνίας με την ειδικότητα του Διαχειριστή  Οικονόμου. Παντρεύτηκε  έκανε τρία παιδιά δύο αγόρια εκ των οποίων ο ένας είναι ο γνωστός ηθοποιός ΣΤΑΥΡΟΣ  ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ και ένα κορίτσι. Στη συνέχεια άνοιξε Φροντιστήριο Ξένων Γλωσσών καθώς και Ελληνικών. Παράλληλα εργαζόταν στην Εθνική Τράπεζα από όπου και  παραιτήθηκε αηδιασμένος από το κυνήγι  του χουντικού προϊσταμένου  εναντίον του. Όταν είπε η Κυβέρνηση ότι όλοι όσοι έχασαν  την εργασία  τους στην περίοδο της δικτατορίας, μπορούν επί ΠΑΣΟΚ, να υποβάλουν  αίτηση επαναπρόσληψης, υπέβαλε αίτηση και του έκαναν προφορική συνέντευξη. Όταν τον ρώτησαν αν είχε δράση στο ΠΑΣΟΚ και η απάντησή του ήταν αρνητική, απέρριψαν την επαναπρόσληψή του. Από το Φροντιστήριό  του που το διατήρησε επί τριάντα και πλέον χρόνια βγήκαν δεκάδες επιστημόνων.

Η εμπειρία, η αποδοτικότητα, η εντιμότητα και η γνωστική του ικανότητα μπορούν να βεβαιωθούν από τους εκάστοτε γονείς ή συγγενείς των μαθητών του.

Διαβάστηκε 1733 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Σχετικά Άρθρα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια